RHHR | Raadhuis en stadskantoor Heerlen

Heerlen

In 2018 is het oude stadskantoor van gemeente Heerlen, gelegen aan het Raadhuisplein, gesloopt. Een nieuw, compacter stadskantoor is in oktober 2021 opgeleverd. Na de oplevering van het stadskantoor wordt het monumentale Raadhuis gerenoveerd.

Architect

Mecanoo

Opdrachtgever

Jongen Bouwpartners (Consortium RHHR)

Status

Stadskantoor is opgeleverd in oktober 2021

Opdracht

Elk project vraagt een goed ingericht proces. Bij een UAV-gc contract, zeker wanneer er veel stakeholders aanwezig zijn is dit des te meer van toepassing. Het project Raadhuis Heerlen is bij uitstek zo’n project. Het consortium RHHR, bestaande uit Jongen Bouw Partners, Mecanoo Architecten, ABT, Dijkoraad en Homij Technische Installaties heeft de opdracht voor het ontwerp en realisatie verworven. Na de opstart van het ontwerptraject is de behoefte gebleken aan de herinrichting van het proces en meer inhoudt aan de procesmatige aansturing van het gehele team.

Onze werkzaamheden

MJb, opgenomen in het consortium, heeft de opdracht ontvangen om het team te versterken en de diverse deelprocessen onder verantwoordelijkheid vallend van contract- en procesmanagement nader in te vullen. Meer specifiek hebben wij daarbij de deelprocessen ter beheersing van planning, risico’s op ons genomen. Tevens is de behandeling van informatiestromen en het wijzigingenbeheer nader ingevuld en zijn de acceptatieplannen behandeld ten einde te komen aan de vaststelling van de fasedocumenten. Primair voor onze opdrachtgever Jongen Bouw Partners maar ook voor de gemeente Heerlen hebben wij naar volle tevredenheid onze toegevoegde waarde mogen leveren aan dit complexe maar schitterende project.

# # # # # # #