DSM HQ Maastricht

Wyck, Maastricht

DSM vestigt haar nieuwe wereldwijde hoofdkantoor in Maastricht. Op de zogeheten “Euroscoop-locatie” in het stadsdeel Wyck zal het nieuwe kantoorconcept verrijzen.

Architect

Broek Bakema, Rotterdam

Opdrachtgever

3W Real Estate

Status

Project in uitvoering.

Opdracht

Het gebouw ligt op loopafstand van station Maastricht en is bovendien goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het nieuwe kantoor ligt midden in het bruisende centrum van Maastricht. De focus van het project ligt grotendeels op de renovatie en integratie van het historische monument “de Ambachtsschool” en de voormalige Euroscoop-bioscoop. Deze twee panden worden samengevoegd tot een hoogwaardige en gezond kantoorconcept van ongeveer 6.500m².

Paris-Proof
DSM stelt hoge eisen aan het gebouw op het gebied van duurzaamheid, technologie en architectuur. In nauwe samenwerking tussen vastgoedontwikkelaars EDGE en 3W is een nieuw, innovatief en inspirerend hoofdkantoor ontworpen dat volgens de EDGE filosofie is ontwikkeld. Het kantoor, waar zo’n 700 werknemers komen te werken, is volledig Paris-Proof. Door een slim ontwerp en een geraffineerde constructie wordt gestreefd naar de hoogste duurzaamheidsclassificatie: BREEAM Outstanding. Daarnaast voldoet het ontwerp aan de eisen van WELL-platinum. Dit wordt toegekend aan milieuvriendelijke gebouwen die het welzijn van de gebruikers bevorderen.

EDGE filosofie
Het nieuwe gebouw is volledig volgens de EDGE filosofie ontwikkeld. Dat betekent dat het gebouw het welzijn van de werknemers bevorderd waarbij de gezonde werkomgeving werknemers op subtiele wijze zal aanmoedigen om elkaar te ontmoeten, contacten te leggen en zich door het gebouw te bewegen. Het kantoor EDGE “Maastricht” wordt een plek waar historie, technologie en moderne architectuur samensmelten tot een biofiele en duurzame kantooromgeving met open ruimten, plekken voor ontmoetingen en een dakterras. EDGE “Maastricht” wordt een absolute blikvanger in het architectuurlandschap van Maastricht.

De vestiging van het iconische kantoorgebouw zal Maastricht in binnen- en buitenland op de kaart zetten als aantrekkelijke stad voor internationale bedrijven en hoogwaardige kantoren. De historische panden op de Euroscoop-locatie blijven behouden en er ontstaat een unieke symbiose tussen de historische gebouwen en het bijna futuristische hoofdkantoor waarbij er gebruikt wordt gemaakt van veel natuurlijk licht. Het gebouw zal in het laatste kwartaal van 2023 worden opgeleverd.

Onze werkzaamheden

In opdracht van 3W Real Estate managen wij het project waarbij we zijn ingestapt vanaf de VO-fase.

# # # #