Galerie Stevens

Maastricht
“Uit de Kunst”.

Galerie Stevens is gevestigd in een statig monumentaal pand en biedt een royale locatie voor vele kunstdisciplines. De nadruk ligt op hedendaagse kunst uit binnen- en buitenland van zowel gerenommeerde alsook minder bekende kunstenaars. Getoond worden schilderijen, beelden, foto's, video's, performances, films, toegepaste kunst, design maar er vinden ook lezingen, debatten en cursussen plaats.

Architect

Jo Coenen & Co Architecten

Opdrachtgever

Familie Stevens

Status

Project opgeleverd in 2004

Opdracht

Het project bestaat uit de verbouwing en restauratie van het monumentale stadspand gelegen aan Servaesklooster te Maastricht, alsmede de nieuwbouw ontworpen in hedendaagse architectuur met een zeer hoog kwaliteits- en ambitieniveau. De begane grond van het monumentale pand en de nieuwbouw heeft de functie van kunstgalerie, op de verdiepingen bevindt zich het woonhuis van de familie Stevens. Het resultaat is fantastisch!

Onze werkzaamheden

Namens Jo Coenen & Co architecten hebben wij de rol Projectmanagement, directievoering en toezicht verricht. Daarbij hebben we de familie Stevens bijgestaan om het creatieve proces in goede banen te leiden en beheersbaar te houden. Zowel onze directe opdrachtgever, alsmede de algemeen opdrachtgever stellen dat de samenwerking tot een zeer fraai eindresultaat heeft geleid.


Fotocredits: Lardenoije

# # # #