Sterpassage Rijswijk

Rijswijk

Winkelgebied In de Bogaard - waar de Sterpassage onderdeel van uitmaakt - is toe aan een transformatie. Het maakt plaats voor een groen stedelijk milieu waar het aangenaam wonen en verblijven is. De komende jaren staat de realisatie van woningen, pleinen, parken, winkels en sociaal maatschappelijke voorzieningen gepland.

Architect

Barcode Architects & De Zwarte Hond Architecten

Opdrachtgever

Sterpassage Rijswijk C.V.

Status

In uitvoering

Opdracht

Het project Sterpassage, onderdeel van het winkelcentrum In de Bogaard, bestaat uit twee bouwdelen.

Bouwdeel I wordt ontworpen door De Zwarte Hond en bestaand uit een 4-laagse plint met ca. 2.500 m2 BVO commerciƫle ruimten op begane grond tevens op begane grond technische ruimten en een bewonersfietsenstalling. Daarboven een 3-laagse niet-openbare parkeergarage van ca. 210 parkeerplaatsen, omringd door appartementen. Bovenop de 4-laagse plint komt een bovenbouw van 2 woontorens (een woontoren van 8 lagen en een woontoren van 20 lagen met een tussenvolume tussen de 2 torens. Bouwdeel I bevat in totaal circa 380 wooneenheden en betreft in totaliteit een programma van 43.000m2 BVO.

Bouwdeel II: bestaande uit een plint met ca. 500 m2 BVO commerciƫle ruimten op begane grond met tevens de technische ruimten en bewonersfietsenstalling. Op deze plint komen 16 verdiepingen met daarin ca. 106 wooneenheden. Bouwdeel II betreft in totaal ca. 11.000 m2 BVO. Het gebouw is gelegen aan een nieuw plein waar ruimte is voor terrassen van de horecagelegenheden die in de plint zijn beoogd.

Onze werkzaamheden

Namens Sterpassage Rijswijk CV wordt het project ontwikkeld door 3W Real Estate. In opdracht van en namens 3W Real Estate voeren wij het projectmanagement waarbij wij reeds vanaf de initiatieffase zijn betrokken voor het verrichten van het projectmanagement bij de planontwikkeling. In onze rol als projectmanager ondersteunen wij de opdrachtgever in de breedste zin des woord: van de organisatie van het proces tot de ontwerpbeoordeling, van proces- en kwaliteitsbewaking tot sturen en bewaken van de planning en tot beoordeling van bouwkostenramingen.


Fotocredits: Barcode Architects en De Zwarte Hond Architecten


# # # # # #